Ingrediënten voor 20 personen
Gekleurde gelatine:Witte gelatine:
Voor de garnering:
Voorbereiding
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn. Meng 250 ml heet water in de rode gelatine. Los hierin 4 blaadjes goed uitgeknepen gelatine op. Voeg 250 ml koud water toe en goed mengen. Giet de gelatine in een plastic vorm en laat het voor een paar uurtjes in de koelkast opstijven of voor 1 nacht. Maak de groene gelatine op dezelfde manier.Bereidingswijze
Een puddingvorm met olie insmeren. De gelatine in kleine blokjes snijden en in de vorm doen. Zet de vorm in de koelkast.
Witte gelatine:
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn. Giet de melk in een pan en laat het op een laag vuurtje een warm worden. Los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Gecondenseerde volle melk met suiker, amandel en vanille aroma toevoegen en met een garde goed roeren. Zure room toevoegen en goed kloppen. Dit mengsel mag niet heet zijn, anders gaat de gekleurde gelatine smelten. Dus laat het goed afkoelen. Giet dit mengsel over de gekleurde gelatine in de puddingvorm. En laat het voor een paar uurtjes of voor 1 nacht in de koelkast opstijven.
Maak de rand van de pudding voorzichtig los van de vorm en stort hem op een platte schaal.
Witte gelatine:
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn. Giet de melk in een pan en laat het op een laag vuurtje een warm worden. Los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Gecondenseerde volle melk met suiker, amandel en vanille aroma toevoegen en met een garde goed roeren. Zure room toevoegen en goed kloppen. Dit mengsel mag niet heet zijn, anders gaat de gekleurde gelatine smelten. Dus laat het goed afkoelen. Giet dit mengsel over de gekleurde gelatine in de puddingvorm. En laat het voor een paar uurtjes of voor 1 nacht in de koelkast opstijven.
Maak de rand van de pudding voorzichtig los van de vorm en stort hem op een platte schaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten