donuts
Ingrediënten
1,5 dl melk*25 gram gist*
50 gram suiker*
400 gram bloem*
mespunt zout*
2 grote eidooiers*
75 gr boter op kamertemperatuur
Bereidingswijze
Verbrokkel de gist in de helft van de lauwe melk, voeg een lepel suiker toe en roer tot de gist is opgelost. Laat de
oplossing staan tot zich belletjes vormen. Zeef de bloem in een grote kom. Strooi het zout langs de rand en maak een
kuiltje in het midden. Schenk hier de gistoplossing in. Voeg de rest van de melk, de suiker en de dooiers toe en kneed tot
een samenhangend deeg. Verdeel de zachte boter over het deeg en kneed het hierdoor. Dek de kom af met een vochtige
theedoek en laat het deeg op een warme plaats ongeveer 1 uur rijzen. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap met een dikte van 1 cm. Steek met een deeguitsteker of een glas rondjes uit het deeg en ′boor′ met de steel van een plastic of houten pollepel in elke donut een gaatje. Verhit frituurolie tot 180. Bak de donuts net als oliebollen aan beide zijden goudbruin en gaar. Neem ze uit de frituurpan, leg ze op keuken papier en bestrooi ze aan beide zijden met poedersuiker.
oplossing staan tot zich belletjes vormen. Zeef de bloem in een grote kom. Strooi het zout langs de rand en maak een
kuiltje in het midden. Schenk hier de gistoplossing in. Voeg de rest van de melk, de suiker en de dooiers toe en kneed tot
een samenhangend deeg. Verdeel de zachte boter over het deeg en kneed het hierdoor. Dek de kom af met een vochtige
theedoek en laat het deeg op een warme plaats ongeveer 1 uur rijzen. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap met een dikte van 1 cm. Steek met een deeguitsteker of een glas rondjes uit het deeg en ′boor′ met de steel van een plastic of houten pollepel in elke donut een gaatje. Verhit frituurolie tot 180. Bak de donuts net als oliebollen aan beide zijden goudbruin en gaar. Neem ze uit de frituurpan, leg ze op keuken papier en bestrooi ze aan beide zijden met poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten