zaterdag 27 april 2013

parfum maken!!!

parfum maken
samengesteld uit een aantal geuren  die bij de juiste keuze elkaar versterken en bij een verkeerde
keuze elkaar opheffen. Door toevoeging van een speciale basisolie, die voor snelle opname in de huid zorgt, wordt de parfum nog persoonlijker: het ‘mengt’ zich als het ware met de eigen specifieke geur, waardoor dezelfde parfum bij iedereen net even anders ruikt. Wat handig is, is een overzicht van de grondstoffen voor het maken van je eigen parfum.
Parfum thuis maken is experimenteren met het mengen van parfumolie met etherische olie, zodat er een harmonieus geheel ontstaat met persoonlijke emoties, stemmingen en levensstijl en deze ook weerspiegelen.


RECEPT : “Parfum uit eigen tuin
2,5 dl gedistilleerd water, 30 ml wodka, 10 druppels etherische rozenolie, handjevol rozenblaadjes, schone afsluitbare fles of pot met deksel, papieren koffiefilterzakje en mooi parfum (bewaar) flesje.

Doe het gedistilleerde water in de schone fles of pot en doe daar de wodka, de rozenolie en de rozenblaadjes in. Bewaar dit een week lang op een koele, donkere plek. Af en toe roeren.
Daarna zeven door het koffiefilterzakje. Giet de rozenparfum in het mooie flesje. Luchtdicht afgesloten kan je het 7 maanden bewaren.

RECEPT TIP 1 (lavendelparfum): vervang de rozenolie en de rozenblaadjes door 10 druppels lavendelolie en een handjevol lavendelbloemetjes.
RECEPT TIP 2 (vanilleparfum) : vervang de rozenolie en de rozenblaadjes door 2 vanillestokjes en 5 druppels sandelolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten